Over De Ruimte

Wij ontwikkelen vastgoedprojecten met bezieling. Deze bezieling staat voor de verantwoording om goede gebouwen te ontwikkelen. Gebouwen waar gebruikers optimaal kunnen wonen, werken en ontspannen.

Onze focus is in een vroeg stadium de gebruikers maximaal te doorgronden. Wij hebben daarnaast goede ideeën en willen alleen maar kwaliteit maken. Dat doen we samen met onze zorgvuldig gekozen partners. Dit bepaalt voor een groot deel het succes van onze projecten van de afgelopen tien jaar.

Wij kunnen investeren
De Ruimte is een uiterst gezonde en betrouwbare samenwerkingspartner. De afgelopen jaren zijn wij gegroeid maar niet geëxpandeerd. Wij hoefden in de goede jaren onze winst niet verplicht af te dragen aan onze aandeelhouders, maar konden blijven investeren in het bedrijf. Bij voorkeur ontwikkelen wij risicodragend omdat wij geloven in onze kennis en kunde.

Regio Amsterdam
De Ruimte Projectontwikkeling richt zich in eerste instantie op projecten in de regio groot Amsterdam. Voor ons een vertrouwde omgeving waarmee we ons verbonden voelen.

Multifunctioneel
Stedelijkheid betekent multifunctionaliteit. Wij richten ons daarom niet specifiek op één segment. We hebben dan ook de brede ervaring die noodzakelijk is bij deze multifunctionele omgeving; combinaties van ontwikkelingen en herontwikkelingen van kantoren, woningen, winkels en hotels.

Onze klant
Wij stellen deze kennis en kunde ook beschikbaar als partner of adviseur. Ook dan willen wij de verwachtingen van onze klant overtreffen door samen te werken. Voor ons is een persoonlijk en intensief contact met de klant van groot belang. Tegelijkertijd streven we naar een positie om zo zelfstandig mogelijk beslissingen te kunnen nemen en de regie te behouden.

Onze partner
We kiezen zorgvuldig onze partners die bij onze bezieling passen en tevens onze waarden en normen onderschrijven. Daardoor hebben we inmiddels een vertrouwd netwerk van partijen om ons heen verzameld. Onze overtuiging is dat met de juiste partners het proces naar het eindresultaat soepeler verloopt en meer voldoening geeft.

Een verantwoord rendement
De Ruimte streeft realistische afspraken na, dus ook een realistisch rendement. De Ruimte werkt efficiënt en praktisch. Voor beleggers is er in onze projecten daarom een fatsoenlijk rendement te behalen.

Joost van de Weg

Joost van de Weg

Partner

"Voor het tot stand komen van een ontwikkeling is een betrouwbare en objectieve projectontwikkelaar heel hard nodig."

Joost is partner van De Ruimte Projectontwikkeling. Hij is de creatieve motor achter elk  project. Zijn hart ligt bij het creëren van maximale kwaliteit. Kwaliteit is voor Joost niet alleen goede architectuur en sociale duurzaamheid. Maar ook een soepel proces met  de partners en tevreden eindgebruikers. En bezieling en respect voor de locatie.

Na zijn opleiding HTS heeft Joost de opleiding Bouwmanagement Vastgoedontwikkeling gevolgd aan de TU Delft. Vervolgens is hij gaan werken als projectleider bij het architectenbureau Bart Duvekot. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor het oplossen van puzzels, met name voor plattegronden van woningen. Met deze praktijkkennis besloot Joost over te stappen naar Bouwfonds Property Development om daar het vak van projectontwikkelaar te leren in de praktijk. Hij werkte hier aan uiteenlopende projecten: uitleglocaties, binnenstedelijke herstructurering, appartementen, grondgebonden woningen en kantoren. In 2005 startte Joost met De Ruimte Projectontwikkeling, zijn lang gekoesterde droom. Zijn doel was met inhoudelijke kennis zijn ambities voor kwaliteit waar te maken.

Samenwerken
Joost heeft de overtuiging dat vertrouwen niet vanzelf komt of afdwingbaar is. Je hebt de mogelijkheid dat je het krijgt, maar alleen als je hier zelf honderd procent zuiver in acteert. Dit is voor Joost de basis van samenwerken.

Bekijk LinkedIn-profiel

Sjaak Sjerps

Sjaak Sjerps

Partner

"Ga altijd op zoek naar de kwaliteiten van iemand, in plaats van zijn tekortkomingen bij te spijkeren"

De ervaring van Sjaak ligt vooral bij grote, complexe projecten in een stedelijke omgeving.
Zijn ervaring met dit soort projecten is groot. Na zijn opleiding HTS heeft Sjaak eerst gewerkt bij Bredero Bouw. Vervolgens is hij overgestapt naar de ontwikkelende belegger Bouwinvest. Hier ontstond zijn passie voor projecten in de dynamische stedelijkheid. Voorbeelden daarvan zijn Java-eiland en het Olympisch Stadion in Amsterdam. Nadat hij aan de Amsterdam School of Real Estate de opleiding MRE volgde, ging hij werken bij Bouwfonds Property Development. Projecten waar hij verantwoordelijk voor was waren onder andere de herontwikkeling van het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem en Laan van Spartaan in Amsterdam. De volgende stap in zijn carrière was NS Stations, waar hij als projectdirecteur verantwoordelijk was voor onder andere de NS-stations Breda, Utrecht en Arnhem. In 2011 verbond Sjaak zich aan De Ruimte.

Voor Sjaak zijn projecten allianties waarin het beste van alle betrokken partijen ‘naar boven’ wordt gehaald. Hij ziet zichzelf als een bindende factor die zijn creativiteit en strategisch inzicht inzet voor het formeren van organisatiekracht. Win-win oplossingen die resultaatgericht zijn.

Bekijk LinkedIn-profiel