Hotels Valkenburgerstraat

De multifunctionele herontwikkeling die aansluit bij de Amsterdamse structuur

Sinds lange tijd is De Ruimte bezig met de herontwikkeling van deze locatie in Amsterdam-centrum. De Ruimte werkt in dit project samen met Blauwhoed.

Het programma bestaat uit een driesterren- en een viersterrenhotel. Het driesterrenhotel heeft 105 hotelkamers en het viersterrenhotel 132 hotelkamers. Daarnaast bevat het project 6 grote appartementen. Het totale plan beslaat 9.000 m2 BVO.

Het huidige hotel wordt geëxploiteerd door WIN hotels, een echt Amsterdams familiebedrijf dat al decennia lang op deze locatie een hotel runt. Zij komen terug in het viersterrenhotel. Het concept is in lijn met hun bewezen hotels in de stad: Notting Hill bij de Nederlandsche Bank en Hotel Brooklyn op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het andere hotel met drie sterren wordt een bijzonder designhotel.

Het ontwerp van Klunder Architecten sluit aan bij de korrel van de Amsterdamse stedelijke structuur. Het binnenterrein wordt een sfeervolle, rustige plek.

Door de herontwikkeling maakt de locatie aan de Valkenburgerstraat een kwaliteitssprong. Diversiteit, kwaliteit en duurzaamheid staan in het plan centraal. Het project voldoet bij de oplevering aan de eisen voor een BREEAM Good-certificaat.

Programma
één driesterren hotel 105 hotelkamers, één viersterren hotel met 132 hotelkamers en 6 grote appartementen
Aannemer
Nog niet bekend
Constructeur
Imd raadgevende Ingenieurs
Architect
Klunder Architecten
Type project
Herontwikkeling Hotel
Belegger
Cheung Yun Onroerend Goed B.V. (gedeeltelijk)
Samenwerkings-partner
Blauwhoed