Hofje

In “De Blaricummermeent” ondersteunde De Ruimte Projectontwikkeling Blauwhoed in de visievorming en waren we verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld zonder rechte lijnen. Dit werd mogelijk door de woningen te laten verspringen en ze te draaien ten opzichte van elkaar. Hierbij is rekening gehouden met bezonning en de privacy van de bewoners.

De vijftien vijf-onder-een-kapwoningen zijn gelegen rond een centraal hofje. Door gebruik te maken van een hofje ontstaat er een veilige situatie waar kinderen kunnen spelen. Het onderhoud van dit  hofje is geregeld via de VvE. De bewoners hebben er dus zelf geen omkijken meer naar.

De woningen hebben een rieten kap die van de nok tot aan de begane grond door loopt. De raampartijen van de hogere verdiepingen bevinden zich dan ook in de rieten kap. De rieten kap verwijst naar de rieten daken die in Blaricum veel te vinden zijn.

 

Type project
Wonen
Opdrachtgever
Blauwhoed